blog ini dicipta untuk saya meluahkan apa yang terasa, berkongsi apa yang patut , bercerita apa yang menarik dan menulis apa yang terlintas dihati. tidak ada niat untuk menghina mana-mana pihak. maaf dipinta sekiranya ada ayat-ayat di blog ini mengguris luka tang mana-mana.

follow me

Tuesday, September 1, 2009

perlu ke aku kurus?

memang aku gemuk tapi gemuk sangat ke aku ni? sampai ada orang mintak aku kurus..adoi, mcm mne ni?erm..ok fine, dulu aku tak lah segemuk sekarang tapi badan aku mule menjadi kembang bila aku dapat tawaran ke MRSM satu ketika dahulu( 6 tahun yang lalu kot)..
pada ketika itu aku rase cam nak makan puas-puas coz bagi aku bile da masuk hostel comfirm payah nak makan sedap-sedap..dan hasilnya berat badan aku bertambah sebanyak 10 kg.. badan aku sekarang ni payah nak susut even aku da wat macam-macam dah..penat taw tak,..kaki aku sampai terseliuh dan tak boleh jalan selama 2 bulan..berbaloi ke aku sakitkan diri sendiri untuk kurus??maybe and maybe not..tapi tak pe, ade duet nanti aku akan cube pergi ke pusat pelangsingan badan....fuh,hopefully it works :p


i'll be there soon..

6 comments:

  1. xperlu kurus...kalo ko kurus pon,nme ko ttp akn dipggl bulat...hee
    lgpon,kurus gmuk xde pe sgt...ko xla gmuk sgt,just bulat...=P

    ReplyDelete
  2. hahahaha..ye ar..
    bkn ke bulat tue gmok ker?
    hahah..aku taw npe owg pggl aku bulat..
    mmg bkn sbb bdn aku..
    but every gurlz need an ideal bodyshape

    ReplyDelete
  3. wan yg baik di kenang jugaSeptember 6, 2009 at 9:31 AM

    ini ada beberpa tips...

    aktif bersukan adalah salah satu cara untuk mendapatkan badan ideal.

    jgn asik2 oder air yg bergula je kat restoren..slalu minum mineral...minuman milo/horlicks adalah pengganti kepada mee goreng,kuewtiaw,laksa,dsb...

    pengambilan nasik hendaklah sekata dgn sayur,ikan,dan ayam...lauk lembu/kambing 2-3 kali dlm sminggu.

    Kalo terlalu kurus nanti org cakap ana isap dadah pulak...tak gitu..

    ReplyDelete
  4. baek abg wan..hahahaha
    ana akn ikut!

    ReplyDelete
  5. sure??
    hahahah..
    ni yg aku nk memBOOLAT lg ni

    ReplyDelete