blog ini dicipta untuk saya meluahkan apa yang terasa, berkongsi apa yang patut , bercerita apa yang menarik dan menulis apa yang terlintas dihati. tidak ada niat untuk menghina mana-mana pihak. maaf dipinta sekiranya ada ayat-ayat di blog ini mengguris luka tang mana-mana.

follow me

Thursday, December 31, 2009

2009, full of memories...

today, 31 december 2009..last day for this year. tomorrow i will start my new year with sumthing new.hopefully!2010, here i come but all the memories in 2009 i'll never forget. should i list out ?ok, i pick randomly

1. second year in Uitm Seri iskandar, more confident to continue my study in Diploma in Accountancy. got dean list for 3rd times n i hope i'll get my ANC, amin~

2. meet and get more more more friends. oh i love u guys. syafiq, ro, golding, faleeq, awong, kak yati, zani, ikhwan, tapa, baby, khaled, chip, zaira, adek, jah, dan ramai lagi. enjoy sangat-sangat dapat kawan cam korg walaupun kadang-kadang ak taw korang ade jer kutuk blakang..xpe, aku xkesah dah. time tue kite tak kenal hati budi masing2

3. get more closer with syafiq.ya, my best friend ever.even, mule2 awak xske kwn dgn sy tapi last-last berkawan baek lak kite ni kan?..miss u so much, be strong k. ni sume dugaan dan ujian dari Allah.mungkin ade hikmah die sebalek sume ni.ingt, sy sentiasa ada untuk awak.when u need me, ill be there for u and thats friend for, helping each other

4. my sis continues her study in Eygpt,.enjoy ur life there k.jangan lupe barang-barang yang akak pesan and make sure sume ade before awak balek sini kalo tak jangan balek.hehe!

5. fallin love with the wrong guy..argh!tak nak ingat pun tapi time bersama ko memang best sangat cam heaven gitu. what can i say, "THANKS FOR THE MEMORY".syafiq, thank you sebab sedarkan sy dari mimpi indah yang tak mungkin jadi kenyataan tue


erm, cukup dah kot stakat ni memories yang ak nk share dlm blog ni. next entry i'll tell u about my uncle and awie's dad.......
very sad story.just stay tunes.gtg.bye ;)

Wednesday, December 30, 2009

mak..plz la

ana tak la jadi anak derhaka or what so ever tapi plz la mak jangan paksa ana brubah secare drastik.im a teenager.still belasan. u already said that im not mature enough.nama pun remaja

yang berdarah panas ,
yang suke berseronok,
yang suke berkawan,
yang masih mencari kebahagian



so jangan la harapkan ana berubah seperti mane mak..mak, im not u n u also not me. u dont know how i feel when my friend can hang out n do anythings they want. i know that u know what is good for me but i also think that i know what is good for me n also mean well for myself. in the end, i have to live my life.

mak plz i begging u, dont treat me this way.i hate it so much mak but i love u just let me be myself.. i hate being hypocrite..depan mak baek jer, blakang cam setan..ana tak suke. ana nak jadi diri ana yang sebenar-benarnye dan ana harap sangat-sangat mak jangan la suruh ana buat benda yang ana belum bersedia.. ana tak sampai hidayah dari Allah lagi.mak pun baru lagi berubah sepenuhnye, mcm tue jugak ana. bukan senang-senang terus nak jadi ustazah tibe-tibe.. nak banding zaman mak dan ana memang tak boleh tapi hati dan perasaan sebagai seorang remaje tue same jer walaupun zaman berubah

mak, ana boleh jadi seorang yang sangat teruk bile mak terlalu kongkong ana dan ana pernah jadi pun sebelum ni. sekarang ana memang dah berubah, ana ikut pesan mak, bapak, sembahyang tak tinggal, tudung tak lekang, bace Quran everyday, try my best to get Dekan, dan ana dah tak couple dengan mane-mane laki..sume untuk mak dan bapak. pemergian arwah Ikhwan sebenarnye kehendak Allah supaya senang untuk ana kotakan pe yang mak dan bapak suruh tapi nape mak tak boleh kasi ruang untuk ana jadi diri ana sendiri..plzzzzzzzzzz, ana merayu sangat.ana taw yang mak suruh ni pun perintah Tuhan tapi tak ade manusia sempurna mak, ana memang nak jadi hamba Allah yang beriman tapi sume tue ambil masa. ni mak pakse-pakse pe pun ana tak dapat sebab tak ikhlas, dapat dose ade la sebab bermuke-muke..jadi jangan la wat ana cam ni lagi mak


Monday, December 28, 2009

bila terasa rindu

entah la, kenape ak rase cam hati ni kosong..tak da sape yang berpaut dalam hati ak ni. terase hidup ini sunyi sgt, rase serba kekurangan.(pehal ak jiwang2 lak mlm ni..aish).. sebenarnya ak tibe-tibe rasa rindu plak nk bercouple. mmg la couple ni sie-sie jer tp saat bercouple tue indah jer tambah-tambah dengan org yg ak sayang..ye, die la org yg ak sayang. ak sudah hampir lupa pada die sedangkan dulu ak hampir ilang nyawa seolah-olah ak pergi bersame die..semalam aku mimpikn die, sungguh tak sangke sebab ak tak terpk pun pasal die.Ya Allah, akhirnya Kau makbulkan doa aku untuk bersama dengan die.rindunya.aku nk tatap muke die lagi..walaupun dalam mimpi bg lah aku peluang lagi bersame die. aku sgt-sgt sayang kan die.


gambar pertama sy dapat dr awak
time ni kite tak penah jmpe lagi kn?


gambar ni sy ambek dr myspace awk
time ni awk frust sebab gagal ujian komputer kn?


ni plak satu-satunyer gmbr sy dgn awak
bile sy rindukan awk..sy mesti pegi kt pokok ni.
sy harap dpat bergmbr lagi dgn awak


motor awak,125 ZR..bising sgt
satu2 nye moto yang paling susah sy nk bwk


syg,
sy sygkn awak,
sy masih perlukan awak,
masih rindukan awak,
tak ade org yang pernah gembirakn
sy seperti awak pernah buat untuk sy,
sy tak kesah awak toreh getah,
sy tak kesah keluarge awak miskin,
dan sy tak kesah awak tak pandai,
selagi awak syg dan terima sy seade nyer
slagi tue hati sy dgn awak jer...
tapi awk tak kan kembali....
pemergian yang tak sempat sy taw,
tue la kenyataan yang sgt susah untuk sy terima.....





I LOVE YOU SO MUCH
MUHAMAD IKHWAN ALIF BIN ROMLI
13/02/90 - 27/09/08
R.I.P


Sunday, December 27, 2009

i begging u


just now i saw ur handsome pic, ya da latest one..u r more handsome than before but why,...why i cant even forget about u..u such an idiot and stupid little pervert cat! n how can i fallin love with u again?oh plz, go far far far away from my life. i dont need u anymore, like u did..once again, plz i begging u just leave me alone or u come back and explain to me what exactly happened to our relationship. till now i dont know what my fault and the reason y u just be silent like this. another silent treatment for me?not again. ok then, plz take note farhana., U R NOT A HOT AND SHORT HAIR GIRL! so i think i better back off

sayonara my cat~

Tuesday, December 22, 2009

stress no more...

sangat2 lame tak post pape dlm blog ni, bukan kerna malas or out of idea tp kerna bz teamat ke hulu ke hilir bersama keluarga maka tak berpeluanglah nk cerita apa2 dlm blog ku yg indah bak singgahsana. (already 2 a.m, otak pon nk start mereng)

aku sebenarnye bermusafir di perlis dan sg. petani..oh..nothing extraordinary. kami as usual akan ke pdg besar, makan tgh hari di restauran pokok sawa dan mkn petang di jeti kuala perlis..mmg superb sedap.ondaway blek singgah rumah wan sarah di sg.petani. dpt gak jmpe dgn anak kak no yg debab tue

dan semlm kami sekeluarge ke bukit merah(kali ke -4 untuk ak)..niat dihati hanye nk mencuci kaki tapi laen jadinye.maka mandi jugak la ak disana. bukan pe, sian kt bapak nk jge adek2 so kne la berkorban kn?haha

ni ak selit2kan gmbar kami bermandi-manda untuk tatapan adikku nun jauh disana ;)









p/s: jika anda ke bukit merah, jgn la anda naek skycycle..nanti anda pasti akan menyesal seperti saya ;(

Monday, December 14, 2009

poor little cat

this evening, i just drove mum's car straight away to my granny house that only took about 20 minutes from my house. 120km/h seems so slow for me. da, wtf! but i need to go to uncle Zi's house first to take a letter from him like my dad was asked for. on my way, ade la kucing tepi jalan ni., cam nk melintas tapi tak lintas-lintas. aku pun slow kn kete..but die xgerak la plak so i speed up. tbe2 dgr bunyi cam ade bnde ku lggr.oh my God, kucing tue kne langgar denganku. so pity. darah memancut-mancut, die mengelupur atas jalan n aku hanya tgk dr side mirror tanpa buat ape2. jahat ke aku?but i didnt mean to do dat..im so sorry cat..really sorry. ak tak benci sume kucing.aku betul2 tak berniat nak lanngar...so sorrry, hope Allah tak ape-ape kan aku atas dosa hambaNya ini.


Innalillah.....

Saturday, December 12, 2009

just miracle


RM18O.OO
(smell good for me ;P)


yes..i just got it.thanks a lot to MR KHAIRIL IZWAN BIN IDRIS for this wonderful gift( for Xmas ke?) whatever la kan. tapi ade 1 kemushkilan la kan rase nyer hari tue abg wan beli kan Lancome Hypnose nape yang ana dapat Miracle?pelik2..well, miracle kn. neway thanks ya for the perfume. u r the best bro i ever had ;P

Friday, December 11, 2009

thanks dekan!



tak terunggap dengan kata-kata bila dapat taw result semalam. yes ak dapat taw awal dari orang laen n thanks to tuty coz helping me :) seriously sangat tak percaya sebab ak taw la mcm mane ak jawap exam ari tue, sangat la teruk tibe2 result ok lak. ak amat meragui ape yang mak tuty kasi taw ak. (tapi dah menjerit-jerit dah time ni dlm kete) ak sabar n cool jer buat cam tak ade pape berlaku, aku tggu org laen bagitau dulu.. dalam kul 6.30 ili call ak tanye ak dapat berape, ak cakap ak tak cek lagi officially. boleh tak die kate die taw result aku?eeeeeeeeee..siot jer..hahha.. tak pe la..orang dah taw kn. lastly, congrats to all my fren coz result yang cukup membangge kan untuk batch kite ;)





Monday, December 7, 2009

yang dinanti

ok seperti yang diharap dan dinanti-nantikan kawan saya ni. mereka selalu menyuruh sy post sumthing pasal mereka dalam blog sy.haha..para penonton., bapak-bapak , ibu-ibu sume yang ada disini. ni sy nak kenalkan kawan2 saya yang nak sangat muke mereka disini :P



zairah binti ridwan
kami tibe-tibe rapat sebab same-same terpaksa menari untuk revaluation day hari tue. since dat day, kiteorg memang close. tq for being nice to me zaira :)


mustaffa bin bukhari
die ni magician, seriously xtak tipu.tgk la care die pegang kad tue camne..haha.first time jumpe mase meeting dinner part 2 yg dieorg organize(same day i met awie for da first time). die baek, ramah gak la..sebab tibe2 kami boleh baek cam da kawan lame..haha.



noor khadijah binti rameli
kemaman mari, ku xsangke ak boleh rapat mcm skrg dgn die..tak semene-mene pon. haha..tapi sangat seronok berkawan dengan die sebab die sanggup hulurkn telige dengar cerita ak


siti syaqilah binti hambali
orang johor ni beb..betul kot orang ckp orang johor ni cantik-cantik.tgk la die..huhu. aku pun tak taw mcam mne kami boleh rapat tapi skrg kami da berkongsi byk kisah suke duke bersame..oh, sgt tak sangke

T.H.E. E.N.D

Saturday, December 5, 2009

sangat tak tahu

aku penat? ye aku taw aku memang nga penat sebab mcm2 tempat aku pegi dan mcm2 bnde aku buat.

aku bosan? lagi la aku taw, kalo taw xda la aku nk lyn facebook 24 jam n maen game cafe world tue sampai gian.

aku sunyi?
mungkin sebab da lame hidup membujang tapi dah hampir membiasekn diri dengan kehidupan baru tanpa lelaki.

aku gemuk? dah tak lalu nk tgk cermin, ye aku taw aku memang gemuk

aku sakit?
biar lah tuhan je yang taw aku sakit ape


ye..ak taw sume benda tue tapi aku sangat2 la tak tahu nak tulis pe sebenarnye dlm entri kali ni, tue yang merapu meraban. oh, sangat pening pale :(

Tuesday, December 1, 2009

"wei" ko pggl ak?

sume orang ada nama, xkan sampai mati kite nk pggl orang tue "oite2" or "wei" je kan. yup, nama aku farhana tapi tak sume orang taw name ak farhana, y? sebab nama panggilan ak lagi popular dari name sebenar ak..uish, cam mne ni ek? if 1 jer xpe, ni byk sgt name yang ak dapat dari pelbagai orang.so let me list:

ana
my common nickname, close family sume pggl ana included all my xbf(no bf for now). n all my syg pun pgglku ana.ak pun ske bhase kn diriku ana..sweeeeet je nme ni ;)

kakna / akak
ok, ad beza taw 2-2 ni..yup, memang ni name yang adek2 ak pggl but yang "akak" 2 special untuk adikku hamizah jer..the rest of my siblings pggl kak na..pelik kn?nak wat camne, ske ati ak la..haha

boolat
ya, weird name..most kenalan dr mrsm je pggl. even cikgu2 pun knl ak dgn nme bulat.bkn bdk mrsm xleh k. orang panggil ak bulat sebab dulu ak pkai tudung lipat bulat sgt..opss..bkn sebab badan k, dulu lg slim dr skrg

anakarbana
name ni mule2 pak lang yang ske pggl. ak xske tol..tbe2 1 day ak nk tuka nme kt myspace ak. cam sedap lak letak anakarbana. nak pulak dak2 u ak add ak kt myspace..da lekat nme tue.tapi mcm2 versi: karbana, banana, karban..tah la pe nk jd

anaconda

yang ni lagi sedap didengar.fyi, name ni adek sdare ak pggl dulu..dan tak pasal2 si zani cit tue pggl ak conda. abs warge uitm tue taw..ish

pirana
aku tak suke nak reka cerita tapi budak2 sekolah rendah ak memang panggil ak pirana kononnya dulu ak garang dan ganas ( skrg pun sam jer).hahaha..cam xcye jer

orang gilew, raksasa, nenek

yang ni tak payah ckp, sume ni nama yang ak dpt dr seorg lelaki yang dikenali umum iaitu syafiq da crazyman...die memang seorang KAWAN yang BAEK

far / na

my aunties slalu pggl name ni.name ana tue tak cukup singkat ker ha?aduh, xpe la..sy xkesah, sy amat menghormati orang yang lebih tue

zikrimon
nama ni tak kekal lame sebab orang yang pggl ak dgn name ni pun dah tak ingt.., npe dgn name ni?dulu ak ske sorg budak ni, name die zikri..tak pasal2 lekat name zikrimon kt ak..susah2.



byk kn name ak...ak rase cam byk lg tapi tak bp ingt la..adui, ni pon da byk. pe la nasib. name sedap2 tak de pun orang nak ingt ....haha :P

Monday, November 30, 2009

BULLSHIT!!!

ak memang sakit hati yang teramat sangat dekat ko..ko memang suke buat mood aku ilang kn.? da la aku tgh period ko sgaje api-api kan aku jd lagi sakit ati. dan sebab ko ak kena rotan kn setelah sekian lame ak tak kene?cam eeeee..ak xske nk mencarut kat ko tapi perangai ko mmg menyakitkan ati. npe la ko ade kalo selalu menyusahkan? ak datang nk reda kn keadaan tapi ko keruhkn lagi sampai aku skali kene. oh mizah, see him.. slalu kene dgn ak tapi tak penah serik dan akan buat benda yang same berulang-ulang kali. sering sebut perkataan BABI walaupun mak da kate jgn. ko ni memang la..aku dah byk sabar dengan ko tapi ko sengaje wat aku ilang sabar. sori sebab tercakar dahi ko. ak memang tak da niat pun, ak nak tarik rambut ko tapi tercakar skali. pdn mke! dan aku nk ingatkn ko, jangan ko buat adik-adik aku yang laen.. aku syg adik-adik aku same rate tapi ko jgn nk ubah bnde tue jadi laen..jgn sampai ak benci kn ko dan dah tak ambek peduli pasal ko.
KO PHM TUE?
sekali lagi ak ingatkn ya, walaupun ko satu-satunya lelaki tapi jgn nak belagak ko besa dan jantan abis dengan sepak dan kate-kate kasar ko. ak tak ske. nanti ko akn aku kerjakn lebih teruk daripada biasa..tolong la serik untuk aku tidak menyakitkn kulit-kulit ko lagi. aku tak suke nak buat org selagi org tue punye mulut tak macam bangkai..so ubah la perangai sebab ko bukan nyer makin kecik dan bukanlah terlalu besa sampai nak maki hamun orang. ko kene pikir ak sape dan ape hak aku pada ko... dan jgn la perasan pandai didepanku sebab ko tak la pandai sgt. FULLSTOP!




ak buat sume ni sebab aku syg ko.

Saturday, November 28, 2009

long short story of us..

oh my prada! penat nak mati la hari ni..whole day long masak, masak masak n melayan tetamu.sungguh tak sangke hari raye qurban same meriahnya mcm hari raya aidilfitri yg lepas.. 20 cup nasi ayam abis dimakan.yes..berjaye gak akhirnya ..ak pulak makan sgt banyak, huh..xtaw bile nk kurus ni..tapi tak xpe, ak masih ade kawan yang xkesah saiz badan aku..haha..

act, aku tak nak sembang pnjang pasal hari raye coz sume orang punye cite lebih kurang same jer dgn cite aku..kite tuka cite k. story of me n someone yang sebenarnya sentiasa ada untuk aku tp aku tak perasan langsung..buduh terasa disitu.baru sekarang aku rase aku amat memerlukan die dimana saja.

sorry, i cant be strong like holy in P S I Love u, cant be like nur amina dlm nur kasih, cant be like gurlz in He's Just Not That Into Me..i just wanna be myself ..but thanks for make me become more stronger than before..dont leave me coz i need u dude! not nameck not awie but only u, muhammad syafiq bin abdul hamid :)

i cant run away from u..

lg jauh sy lari lg dekat sy dgn awk

nenek n pakcik

raksasa n ultraman

pesakit n doktor

anything related to u

its all bout us..

sweet kn?sangat xsangke awak ckp mcm tue..ya ampun, macam nak pengsan rase nyer bile awk ckp mcm ni. sebab awk slalu ckp bnde merapu dari yg serious .. tapi kate2 diatas ini sangat2 la menusuk kalbu dan saya amat menyukainya..saya tak perlukan kawan-kawan awk dah.thanks a lot for being such a wonderful friend



bff 4 eva kn??


P S I Love You

Tuesday, November 24, 2009

tiptop sleeping beauty

ok, sekarang aku nak kenalkan satu persatu sleeping beauty yang tersenarai dalam anugerah care tido terbaik didalam kelas.hahaha , jd izinkan saya memulakan kata..kepada sesiapa yang tak tercalon jangan resah dan gelisah harap cube taun depan ek.. :P

truly in dream...


meet nur hamizah binti mohd juwaidi
die sangat-sangat suke tido dalam kelas BEL
xtra point: sedawa yang superb kuat...



ni plak nurhazirah binti rozlan
yang ni lagi la ske tido tambah2 kelas LAW
xtra point: suke gelak, gelak dan gelak


lastly, amni binti ahmad kamil
tgk rupe mcm kuat tido tp x
ni la satu-satunya gmbr die tido(kls CTU)
xtra point: cepat marah n cepat cold balek



yang ni tido-tido ayam. FAKE!!



ini nur atikah binti azizan
tgk2, control je kn?sah2 la tipu


ini plak nur sadreeena binti roslee
same cam yg diats ni..
pure-pure tido n snap gmbr sendiri



maka dengan ini tamat la sudah sesi pencalonan kite..kepada yang kne reject harap tak mengulangi kesilapan anda sekali lagi ek.. biarlah orang laen yang mengabdikan gambar tido anda yang real punya..hahahaah

salam ikhlas dari saya anakarbana( si kaki tido jugak)

Monday, November 23, 2009

farewell mizah

dear mizah,

this is da second time i wrote something about u..there's nothing to say, i just wanna tell dat all of us here always miss u like u do..can u imaging, every single day our parents always mention ur name:
"mizah, tolong angkat kain..eh hanisah, silap"

"mizah nak ikut?"(padahal ckp dgn akak)

"ari tue mak nampak mizah kt kuala..eh silap,kwn mizah"

see, i told u. even u are not here but they feel like u are here.. i think this is da time u think bout them..they miss u so much.. u dont know how they feel when u left them behind in da airport last day?think again.last word from me, goodluck dear. be a good daughter n student.. dont u ever forget wat they have done for us..




last pix of u n our parents


perfect pix


last time we saw u, u carrying dat stuff




p/s: actually, akak da lme nk tulis pasal awak tp asyik lupe + bz..hehe. sorry :)

yuckkksssssssssss......................

oh my gucci...its taste so worst....hah, untuk kurus aku sanggup gak minum..minum pe?ni ha, JUS MATE 5, untuk langsingkan yang mane patut..adoi, sungguh tak sedap walaupun kate nyer berperasa oren tapi bagi aku tak rase oren pon..rase cam tepung jer..euuuww, sungguh memualkan taw tak..tapi apa kan daya, untuk kelihatan laen pada sem depan aku terpaksa gak minum air ni..ya Allah, berikan ak kekuatan untuk habiskan air ini sampai la aku berjaya menguruskan badan............







at last abis gak..fuh lege,.....

Sunday, November 22, 2009

branded items dgn 70% diskaun?

if tibe2 terase macam nak pakai barang-barang berjenama yang berharga rm1000 ke atas tapi tak berkemampuan, di sini saya ade link dimana barang-barang ini boleh kita miliki setelah diskaun sebanyak 70%....but first u must register as a member..click link bawah ni:


http://www.reebonz.com/referrer/anafarhana25@gmail.com





so what can i say anymore, enjoy shopping :)

Wednesday, November 18, 2009

song for u

here, song for u..i wonder if u could read it words by words n try to figure out what im trying to tell u...you always hurting me..i couldnt stand anymore...so plz, never come back to me...just let me be myself..i dont need u anymore,..so i tribute this song for u...


"Almost Lover"

Your fingertips across my skin
The palm trees swaying in the wind
Images

You sang me Spanish lullabies
The sweetest sadness in your eyes
Clever trick

I never want to see you unhappy
I thought you'd want the same for me

Goodbye, my almost lover
Goodbye, my hopeless dream
I'm trying not to think about you
Can't you just let me be?
So long, my luckless romance
My back is turned on you
I should've known you'd bring me heartache
Almost lovers always do

We walked along a crowded street
You took my hand and danced with me
Images

And when you left you kissed my lips
You told me you'd never ever forget these images, no

I never want to see you unhappy
I thought you'd want the same for me

Goodbye, my almost lover
Goodbye, my hopeless dream
I'm trying not to think about you
Can't you just let me be?
So long, my luckless romance
My back is turned on you
I should've known you'd bring me heartache
Almost lovers always do

I cannot go to the ocean
I cannot drive the streets at night
I cannot wake up in the morning
Without you on my mind
So you're gone and I'm haunted
And I bet you are just fine
Did I make it that easy
To walk right in and out of my life?

Goodbye, my almost lover
Goodbye, my hopeless dream
I'm trying not to think about you
Can't you just let me be?
So long, my luckless romance
My back is turned on you
I should've known you'd bring me heartache
Almost lovers always do


Tuesday, November 17, 2009

too upset

SUMPAH BODOH!! aku benci malaysia sbb per? sebab tak bagi aku biasiswa JPA..asl aku x dpt?? i need some xplaination.. i really need dat money..really need it.. aku tak nak susahkan parents aku lagi yang nk tanggung adek2 aku....aku tak nak susah kan mereka dah..kenape aku tak dapt biasiswa tu??kenape?? oh my God.. im really upset.. where should i find my own money? where?so silly...plz...dont make me feel this way..



i really hate this kind of situation..


hate it!!!! i need da money..


plz, give it to me


coz i deserve it!!


can u hear dat


I DESERVE DAT MONEY!!!



n another thing yang buat aku lagi upset adalah seorg lelaki yang tak paham pe aku rase..SHIT! u always be like dis...u said u love me but u dont..its really hurting..bad boy!! hate u so much,..now i realize that no one can replace my late bf place..

Monday, November 16, 2009

dimana kau DUET?

tgk tajuk pun dah taw nk cakap pasal pe kn?yes, its all about money..actually, aku dah banyak berhabis duet sepanjang duduk kt UITM.. makan, kuar sana sini, membeli bnde yg x brape perlu..perlu ker aku jadi pisau cukur untuk dapatkan duet dan barang-barang yang aku tak mampu nak beli?oh..macam-macam masalah plak tue yang jadi akhir-akhir ni.. phone rosak padahal beli baru 5 bulan... nak pakai duet lagi untuk dapatkan phone baru..aduh.. camne ni? bf? perlu ker? aku dah lame tak berbf since arwah bf ku pergi.. bukan tak nak, tapi malas nak pk la.. ade pun macam tak de..so lebih baek tak ade, betul x?? bukan tak ade yang nak tapi dah nak sume yer hangat-hangat taik ayam .. mule2 beria pastu senyap..cam taek la.. so conclusion tak payah bercinta.. buang masa..skrg baru aku taw betapa ruginya zaman sekolah aku tyme form 4 and form 5 bercinta dengan orang yang tak taw pe maknanya cinta..rugi2..nyesal pun ade.. mulai skrg hidupku hanya dipenuhi dengan kawan-kawan yang sentiase menyerikan suasana ;)





bapak, nak phone ni boleh??


Monday, November 2, 2009

another 3.............

FAR da abs petang tadi..oh, sungguhku tak sangke soklan yer sangat la susah sampaiku tak boleh jawap(yang subsciption account tue)..malas da nak pikir pasal akaun tue..so lagi 3 paper lagi untuk diharungi..but hari ini tak kan berakhir mcm tue jeer.. aku, amni , zairah n sir sayed g ipoh... untuk ape?karaoke!!!huhu..thanks a lot sir...u r da best lec i ever had....





ops............tgk ni......



cam gaduh kan?hahaha..bese ar..budak2 rebut makanan..
da bermasam muke..hahaha

maaf ye amni, zairah,....

Friday, October 30, 2009

everyday i love u less and less

Everyday I love you less and less
Everyday I love you less and less
It's good to see that you’ve been obsessed
I got to get this message to the press
And Everyday I love you less and less
And Everyday I love you less and less
i've got to get infections off my chest
The doctor says all I need is some rest
Since Everyday I love you less and less
Unless unless
I know I feel it in my bones,
I’m sick I’m tired
Of staying in control
Oh yes I feel my hands apon the wheel
I got to know just not so much is real
Oh yes, I’m stressed
I’m sorry I digress Depress, Digress

p/s: i no longer waitin for u, so pe lagi.. GO TO HELL N JUST KILL URSELF!

Wednesday, October 28, 2009

SUPERVENING event!

some Articles in the Federal Law:

A4-if there is any law that contravene with federal constitution wil be void

A75-if any law made by the state is inconsistences with federal law, federal law shall prevail

A149- is provision for subversive law

A150-proclamation of emergency

A162-however, if there is any law that being enacted before independence, it still valid until it be repeal


BULLSHIT!!! trust me, aku taip sume articles ni tanpa tgk buku or notes k..means i still memorizes all answer for question yang tak muncul dalam exam law pagi tadi..oh madam, kenape sume soklan yang madam kasi sume tak masuk exam td..adakah ini FRAUD or MISREPRESENTATION? aduyai, sangat benci study law..ok, aku hanya mengharapkan aku xambek skali lagi LAW240 next sem...amin..

Monday, October 26, 2009

oh lelaki..........

entah la, memangku perlu hidup dikalangan lelaki sampaikan aku sanggup kuar sekolah perempuan dan tinggal di asrama semate-mate untuk bersekolah di sekolah yang ade budak laki...cam gatal tapi tak sebenarnya...aku lebih selesa berkawan dengan laki..bukan bermakna aku benci berkawan dengan perempuan, tipu la..aku juge perempuan tapi ade beza kedue-duenye... orang yang tak kenal aku comfirm ckp

"bajet laki ske ko"

oh tidak..aku tak pernah mintak simpati dan belas kasihan dari orang lain untuk berkawan dgn aku,..aku selesa berkawan dengan ramai orang dan tidak pernah sekali pun memilih kawan..


yeah!aku da merapu byk sgt la kt ats..act, aku nk tnye npe laki terlalu sukar untuk difahami? walaupiun aku dah berkawan dengan ramai dan bermcm jenis laki tapi aku masih tak phm pe sebenarnya LAKI YANG INI nk.. musykil2.. i love him but i dont noe him... such a weird rite? da.. boys ego kan, da ske xnk ngaku then nk tggu pmpuan ckp dulu (harapan la aku nk ckp dulu)..oh plz.., kenape la aku boleh ske kn kau..tak la hensem sgt cume ko la laki yang betul2 ambek berat pasal aku skrg, n ure so funny,...hehe...hope u get well soon :)

Saturday, October 24, 2009

T.H.E E.N.D

ok...akhirnya segala persoalanku telah terjawab.,yes, the beauty cannot fallin love with the beast..so, what im waitin for?nomore...just let they be what they wanna be, n i just be myself...in addition, im no longer hoping for someone who are not sure yet bout his feeling towards me...yes, im wrong..for the rest of my life, i always make a wrong decision...but i dont think be friend with u is such a waste..but what u have done to me?teeeeeeeeeeeeettttttt!

so from now on, im not gonna fallin in love with the boys anymore.. bye2

Saturday, October 17, 2009

declaration

attention plz.. i have an announcement to make..it's regarding my group's name..my group name will officially change from the SAHAZI to the PUP's....dats all..thank u





the SAHAZI
(makna:sad, ana, hamizah, amni, zyra, ika)










the PUP'S
(makna: perempuan untuk perempuan)

Thursday, October 15, 2009

S.U.C.K

y my life is so suck? coz i have a fren who always do da fucking shit behind me..who? backstabber of course..

bloody hell:ana, ko memang baek la...
me:oh really..thanks...
bloody hell:hahaha..small matter( poyo nyer minah ni)


i know im not a very good person, but ko ade hak ke nk jugde aku?bodoh ar... sorry la weh, cermin diri tue sikit k..ko pk ko tue perfect sgt ker?(ayat jah)...what so ever...ade aku kesah..? not at all...oh plzzzzz... back off!FULLSTOP



Tuesday, October 13, 2009

me n ur exam

exam..exam..exam...now everybody talkin bout exam...

"jom pegi makan"
"ops, sori, ade test mlm ni"

"jom kuar,bosan la"
" la...nk study la"

argh..bosan nyer hidup...nape la perlu test, exam sume ni.. ok fine, kite focus on study k..no need to worried bout me..think bout our own life rite now..ill wait for u.. =P

Friday, September 25, 2009

wat a nightmare...

second time i wanna questionate, it is happen in our real life dat a beauty fallen in love with the beast??so confused..last night a got a nightmare dat the person i like n the person who likes me started to hate me...huh...im so scared if it gonna happen coz i really hate to being hated...


to zairah: can u help me babe??

to f*****: dont make me feel it is da truth..

to syafiq: if you hate me, say it out loud..




Thursday, September 24, 2009

raya! raya! raya!



done..dah 4 hari beraya...sampai tak sempat nak post ape2 kat blog ni.. i have a lot of pictures for this raya..wanna take a look?





1st raya








2nd day of raya





but pada raye ke-4, ak dan keluargeku kne pergi ke sg.petani.. kak no da bersalin, so kami cam nk tgk la kan anak and die mcm mne..setelah 12 jam menggu di hospital maka keluarlah anak ini untuk melihat dunia..comey kn??cam makcik die..hahah


Saturday, September 19, 2009

im getting confused

it just like fairy tales when the beauty fall in love with da beast, can we trust it in the real world? i dont think so coz no one can fallin love with someone ugly, big size and dont have a good look...
it is true??ya..dats we called ugly truth...

Monday, September 7, 2009

baiknya mak saya

y? coz my mum ask me to do a lot of things today..y? coz Eid is getting closer..so? no more MIMPI DISIANG HARI..my mum already made a timetable for me.. take a look on it:

8 -10 a.m : cuci sliding door
10-12 p.m : cuci sume tingkap di aras bawah
12- 1 p.m : siang dan cuci ayam
1-2 p.m : rehat
2-4 p.m : masak nasi ayam
4.30 p.m : awak pegi balek Uitm
baek kan mak saya, tapi die malang mempunyai anak seperti saya,..kenape? sebab satu daripada perkara di atas saya tak buat lagi..hahaha... =P

Tuesday, September 1, 2009

dulu dan sekarang....

there was a happy couple in da street of royal town of Perak,..they was hoping dat they could have a baby ..so,on 9 may 1990, a baby named farhana was born...



so cute....

and she grew up.........





now.....she's become so chubby........




* kuat makan
*kuat tido
*kuat merapu
*kuat berangan


p/s : well, ini la keje aku bile tak ada orang dalam bilik, tak da sape nk mesej and tak taw nak wat keje per...jadi terkeluarlah idea-idea mraban ke dalam blog aku ni..haha


perlu ke aku kurus?

memang aku gemuk tapi gemuk sangat ke aku ni? sampai ada orang mintak aku kurus..adoi, mcm mne ni?erm..ok fine, dulu aku tak lah segemuk sekarang tapi badan aku mule menjadi kembang bila aku dapat tawaran ke MRSM satu ketika dahulu( 6 tahun yang lalu kot)..
pada ketika itu aku rase cam nak makan puas-puas coz bagi aku bile da masuk hostel comfirm payah nak makan sedap-sedap..dan hasilnya berat badan aku bertambah sebanyak 10 kg.. badan aku sekarang ni payah nak susut even aku da wat macam-macam dah..penat taw tak,..kaki aku sampai terseliuh dan tak boleh jalan selama 2 bulan..berbaloi ke aku sakitkan diri sendiri untuk kurus??maybe and maybe not..tapi tak pe, ade duet nanti aku akan cube pergi ke pusat pelangsingan badan....fuh,hopefully it works :p


i'll be there soon..

Monday, August 31, 2009

im back!


akhirnya terkeluar jugak idea aku untuk menulis blog..buzy dengan study(kononnya) lame sangat2 tak bercerita disini..selama hampir sebulan aku tak berblogging ni macam2 la jadi..ok..kite mulekan cerita..

1. my study:

not bad, boleh la tangkap pe yang lecturer ajar tapi aku ada masalah sikit..sekarang aku jadi malas sangat2 nk wat homework..asl ek??cam dulu rajin jer..erm, mungkin sebab aku da lame tak dimotivate..

2. my friends :
sem ni sangat2 best sebab aku dapat ramai kawan n most of them adalah budak part 5 DIA..superb best berkwn dgn senior..well, thanks a lot to syafiq (si owg gilew),kalo bukan kerana dia aku tak dapat kawan seramai skrg..antara yang menjadi teman baru aku skrg adalah si kuceng dan belut, cam binatang tapi mereka manusia belaka..opss..jangan marah ek faleeq n golding.. plus rozaini syg..sori lambat masuk name ko dlm blog ni..after family day ari tue pun tak pasal-pasal aku rapat dengan budak kelas laen..memang best rupenye budak part 3 DIA ni.. walau bagaimana pun, the SAHAZI is still my best buddy



AZWAN a.k.a GOLDING



FALEEQ a.k.a KUCENG

the SAHAZI

3. my life :
since skrg da ramai kawan so hidup tak la sebosan dulu..agak happy walaupun kadang2 terase sunyi, bkn sebab pe pun..sje nk meNYUNYIkan diri(eh, betul ker ayt ni?)roommate pun ok, tak menggile lagi cam dulu..aku?aku agak happy sekarang walaupun masih tak pasti..hahaha..phm2 la kan siapa idaman hati..